Tarta z jabłkami,jagodami i bitą śmietaną



Cześć!
Jak się macie? Lato w pełni,a częste wizyty w sadzie za domem skłaniają mnie do niecodziennych zachowań (czyt.pieczenia ciast). Na co dzień należę do tych osób,które unikają siedzenia w kuchni i kucharzenia jak ognia,gotuję tyle ile muszę,pieczenie to już wgl rzadkość ale zawsze w połowie wakacji wraca moja mania na upieczenie tarty z wykorzystaniem rumianych jabłek z własnej uprawy :) W tym roku padło na tartę z dodatkiem leśnych jagód i bitą śmietaną.Przy jej tworzeniu zainspirowałam się przepisem znalezionym tutaj,lecz przyznaję że więcej było tutaj improwizacji niż wzorowania na przepisie.W mojej głowie chyba utrwalił się już konkretny schemat pieczenia tartej,bo w zeszłym roku stworzyłam bardzo podobną tartą z wykorzystaniem jeżyn i choć planowałam zrobić coś zupełnie nowego,wyszło jak wyszło. :)
P.S Nie martwcie się,nie zmieniam kategorii bloga na kulinarny,po prostu wakacje powodują u mnie wzmożoną chęć tworzenia takich luźnych wpisów i dzielenia się z wami odrobiną codzienności.











3 komentarze:

  1. Przy okazji zrobiłaś genialne fotografie. :) A tarta wygląda na przepyszną! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tarte owocową ! Twój przepis jest bardzo kuszący. Zapraszam do siebie http://itsluuna.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń